PAÜ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEK OKULU







  









                                                    PAÜ SBTYO ANA SAYFA


Pusula Bilgi Sistemi için Tıklayınız ... :)
Ders Kataloglarına Ulaşmak İçin Tıklayınız...


Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu kurulması; Milli Eğitim Bakanlığı'nın 18/04/2002
 tarihli ve 10656 sayılı yazısı üzeri 28/03/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun değişik ek 30'uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 25/04/2002 tarihinde kararlaştırılmıştır.




  Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu'ndan mezuniyete hak kazanan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve orta dereceli okullarda öğretmenlik yapabilmekte, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün ilgili Federasyonlarından Antrenör Belgesi alarak Spor Kulüpler Antrenör ve / veya Yardımcı Antrenör olarak çalışabilmekte; 

Rekreasyon alanlarına bağlı olarak Turizm Sektöründe Spor alanına yönelik çalışmalarda; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve orta dereceli okullarda boş zamanları değerlendirme elemanı ya da ilgi alanına bağlı olarak tüm Üniversitelerin Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokulları Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümlerinde öğretim elemanı veya araştırma görevlisi, yine üniversitelerin programlarında yer alan seçmeli ders olan Beden Eğitimi derslerinin uygulanmasında okutman olarak Üniversitelerin Sağlık-Kültür ve Spor Dairelerinde Spor Uzmanı veya Antrenör olarak da görev yapabilmektedirler.




Misyonumuz...
Spor Bilimleri alanında evresel değerler ışığında Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, insan haklarına saygılı, bilim ve teknolojiden yararlanarak, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir spor eğitimi vererek, spor kültürünü yerleştirmeyi, sporu yaygınlaştırmayı ve sevdirmeyi hedeflemiş bireyler yetiştirmek, bu bilim dallarının akademik ve sosyal hayattaki öneminin kavratılmasına ve ülkemizde bu alandaki eksikliklerin giderilmesine katkı sağlamak, bilgili ve tecrübeli, araştırmacı bireyler yetiştirmek ve yetişmiş eleman gereksinimi konusunda farkındalık yaratmak, spor dallarını performans, sağlık ve yöneticilik boyutuyla geliştirmek ve bu gelişmeleri sporcu (paydaşlar) ve toplum yararına sunmak, temel alanlarda toplumsal, ticari, tedaviye yardımcı veya kolektif uygulama ortamlarını artırarak ve geliştirerek istihdam yaratmaktır.

Vizyonumuz...Spor Bilimleri alanında yetiştirdiği elemanlar ve yaptığı ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalarla, spor biliminin gelişimine katkıda bulunmak, fiziksel yönden aktif ve sağlıklı bir toplum yaratmaya öncülük eden bir kurum olmaktır.

Diğer Bilgiler (Sıkça Sorulan Sorular)

Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu'na nasıl ulaşabilirim?
Pamukkale Üniversitesi - İncilipınar dolmuşları yurtların önünden geçmektedir.
Terminalden, şehirlerarası otobüs firmalarının şehir içi servisleri vardır. 

Üniversitemizde barınma olanakları nelerdir?
Kampüste "Kredi ve Yurtlar Kurumu" Öğrenci yurtları bulunmaktadır. Yurtlar 3 bin 900 kişilik öğrenci kapasitelidir.  Yurdun sosyal tesislerinde yemekhane, kantin,  internet kafe, kuaför, terzi, çamaşırhane bulunmaktadır. 

Yüksekokulumuzda hangi alanlarda eğitim veriliyor?Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Rekreasyon Eğitimi Bölümü, Spor Yöneticiliği alanlarında eğitim verilmektedir.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunları için çalışma alanları nelerdir?
Bu alan mezunlarına “Beden Eğitimi Öğretmeni” unvanı verilir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 
yer alan tüm eğitim ve öğretim kurumlarında görev yapabilmektedirler. 

Antrenörlük Eğitimi Mezunları içi çalışma alanları nelerdir?
Bu alandan mezun olanlara “Spor Bilimci- Antrenör” unvanı verilir. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda görev yapabilmektedirler. Alan ile ilgili bilgileri yaşama geçirebildikleri oranda her türlü spor takımlarını oluşturmada, yarışmalara hazırlama ve katılımı konusunda spor kulüp ve / veya organizasyonlarında antrenör, menajer olarak görev alabilirler. Sporcu sorunlarına duyarlı olma ve çözümü için çalışma, maç analizleri hakkında bilgi sahibi olmalarından dolayı spor ve iletişim alanı olarak Spor Yazarı olarak çalışabilirler. İlgi duydukları taktirde kişiler spor psikolojisi ve spor sosyolojisi konusunda kendilerini geliştirebilir ve spor takımlarında ve / veya spor organizasyonlarında spor psikoloğu olarak görev alabilirler.

Rekreasyon Bölümü Mezunları için çalışma alanları nelerdir?
Bu alandan mezun olanlara “rekreasyon uzmanı” unvanı verilir. Düzenli ve yaşam boyu spor  yapma alışkanlığına sahip ve / veya sahip olmak isteyenler için, serbest zamanlarını yararlı olarak kullanmak isteyenlerin spor faaliyetlerinde, grup dinamizmine ve psikolojisine sahip olmalarından dolayı grup lideri olarak çalışabilirler. Spor salonlarında çalışabilirler. Turizm sektöründe de görev alabilirler. Spor organizasyonlarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde görev alabilirler.

Spor Yöneticiliği Bölümü Mezunları için çalışma alanları nelerdir?
Bu alandan mezun olanlara “spor yöneticisi” unvanı verilir. Yönetim biliminin temellerini spor endüstrisi ve uygulaması ile birleştirebilen, genel işletme, hukuk ve pazarlama alanlarını spor kulüpleri, spor kurum ve kuruluşları ile birleştirebilen bilgi ve becerilere sahip bireyler yetiştirilir. Bu alandan mezun olan öğrenciler Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, spor federasyonları, spor kulüpleri ve okullarda spor uzmanı, spor yöneticisi, lider ve ara eleman olarak çalışabilirler.